Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygur Saral’a göre; teknolojide yeni trend dijital detoks, yapay zeka ve güvenlik olacak. Peki nasıl? İşte detaylar!
Yerli teknoloji üreticilerinden Reeder Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Uygur Saral önemli açıklamalarda bulundu. Uygur Saral’a göre pandemi sonrasında teknolojide yeni trend; dijital detoks, yapay zeka ve güvenlik konularında olacak. Bununla birlikte yönetim kurulu başkanı teknoloji pazarında yaşanan gelişmelerden tutunda Amerika merkezli Silikon Vadisi’nde faaliyet gösteren “Neuroscience firmasıyla gerçekleştirdikleri ortak çalışmalardan da bahsetti.
Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı, pandemi sonucunda tüketici elektroniği pazarındaki tüketicilerin davranışlarına dair önemli bilgiler verdi. Saral’a göre pandemiyle beraber tüketicilerde e-ticarete dayalı satın alma davranışının gözlemlendiğini belirtti. Profesyonel yönetici, 2021 yılının kasım ayında ortaya çıkan çip krizinin 2022’nin şubatına kadar da sürdüğünü ifade etti. Bu krizin ortaya çıktığı kasım ayında telefon tedarikinin yaklaşık bir ay yapılamadığını vurguladı. Dolarda yaşanan dalgalanmaların sanıldığı kadar tüketicilerin tercihlerine etki etmediğini de belirtti. Uygur Saral teknoloji tüketicilerinin alışkanlıklarının da değiştiğini ifade etti. Tüketiciler artık marka gibi unsurlara göre değil de daha bilinçli olarak satın alma işlemini gerçekleştiriyor.
İlginizi Çekebilir: Moda Endüstrisine Yeni Teknoloji Trendlerinin Etkisi Nedir?
Teknolojide Dijital Detoks Öne Çıkacak
Klasik tüketici elektroniği pazarında; tablet, akıllı telefon vb. cihazlar geçmişte belirli bir yer edindi. Bundan sonraki süreçte dijital detoks ön plana çıkacak. İlerleyen zamanlarda dijital detoksla alakalı pek çok ürünün pazarda yer alacağı vurgulanıyor. Aynı zamanda güvenlik konusu da gündemi meşgul edecek. Ürünlerden daha çok insan ve ürün etkileşimiyle beraber insanların kontrol mekanizmasının önem kazanacağı belirtiliyor.
Reeder Teknoloji’nin başarılı yöneticisi, şirketin 2009’dan günümüze kadar gerçekleştirdiği başarılardan da bahsetti. E-kitap okuyucu oranının %95 Pazar payına ulaştığını söyledi. Ayrıca şirket müşterilerin yönlendirmesiyle; akıllı bileklik, tablet, robot süpürge, akıllı TV, akıllı telefon ve akıllı saat üretimine de başladı. Reeder Teknoloji, portföyünü genişleterek sektörde ön plana çıkmaya başladı. Son dönemde şirket, akıllı telefonların üretimine odaklandı.
Telefon Üretiminde 2 Milyon Üretim Kapasitesine Ulaştık!
Uygar Saral, Türkiye teknoloji pazarında en fazla telefon tasarlayan firma olduklarına değindi. Aylık olarak üretilen telefonun 100 bini bulduğu ifade ediliyor. Samsun’da faaliyet gösteren tesislerde; LCD televizyon, akıllı saat, akıllı telefon, robot süpürge, tablet ve akıllı bileklik üretim gerçekleşiyor. Samsun’da yeni açılan tesislerin sayesinde senelik 750 bin adet telefon üretim kapasitesi, 3 katına çıkmıştır. Telefon üretimi noktasında özellikle senelik 2 milyon adetlik kapasitenin şu an sadece yarısı kullanılıyor. Çalışan ve mağaza sayısı bakımından da dikkat çeken firma olduklarına değindi.
Hem Ar-Ge hem de yazılım açısından Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında faaliyet gösteren firmalarla da çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Barcelona kentinde Reeder Teknoloji, güvenliğe dayalı bir teknolojik ürünün lansmanı yapılacak. Bu ürün; Finlandiya’da yer alan bir firmayla ABD Silikon Vadisi’nde çalışma yapan “neuroscience” tarafından ortak tasarlanmıştır. Ürünle ilgili Saral; Mark Zuckerberg ve Elon Musk gibi büyük isimlerinde kullanacağına dair iddialı konuştu. Ürünün yazılımı Finlandiya, teknoloji yönü ABD ve donanımıysa Türkiye yani Reeder Teknoloji’ye ait olacak.
Uygar Saral, yapay zekâ alanında önemli çalışmalar yaptıklarına değindi. Dünyada olmayan ve insanların ilk defa görecekleri bir teknolojiyi sunacakları içim büyük heyecan duyduğunu sözlerine ekledi. Barcelona’da lansmanı yapılacak teknoloji, 2023 yılında teknoloji severlere sunulacak. Reeder markalı ürün, neuroscience temeline dayalı güvenlik teknolojisidir. High-tech şeklinde ifade edilen bir üründür. Günümüzde kullanılan yüz tanıma, şifre, parmak izi vb. güvenlik seçeneklerinden çok farklı. Bugüne kadar piyasada yer almayan güvenlik teknolojisiyle açılan telefondur. Bu sözlerine son olarak Uygar Saral; telefonun açılması için kullanıcının kendisinin kanlı ve canlı gerektiğini kesinlikle yüz tanıma, şifre, parmak gibi yöntemlerle açılmadığını ekledi.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...