Tiktok, platformu kullanan çocukların gizliliğini koruyamayarak İngiltere'nin veri koruma yasasını ihlal etmiş olabileceğini tespit eden bir soruşturmaya tabi tutuldu. Bu soruşturma sonucunda İngiltere, TikTok'a 27 milyon sterlin (28,91 milyon dolar) para cezası verebilir. Soruşturma, TikTok'un 13 yaşın altındaki çocukların verilerini ebeveyn izni olmadan işleyebileceğini ve kullanıcılarına şeffaf bir şekilde uygun bilgileri sağlayamayacağını tespit etti.
Yapılan açıklamada, Bilgi Komiserliği Ofisi'nin (ICO), TikTok Information Technologies UK Ltd'yi bir "niyet bildirimi" ile yayınladığını söyledi. Bilgi Komiseri John Edwards, "Dijital hizmetler sunan şirketlerin bu korumaları yerine getirmek için yasal bir görevi var. Ancak geçici görüşümüz TikTok'un bu gereksinimi karşılamada yetersiz kaldığıdır." dedi.
İlginizi Çekebilir: Netflix Abonelerinin Önemli Bir Kısmını Kaybedecek
TikTok Suçlamalara İtiraz Edecek
Bir TikTok sözcüsü Reuters'e e-postayla gönderilen bir bildiride, "ICO'nun Birleşik Krallık'ta gizliliği korumadaki rolüne saygı duysak da, ifade edilen ön görüşlere katılmıyoruz. ICO'ya zamanında yanıt vermeyi planlıyoruz." dedi. ICO'nun geçici görüşü, TikTok'un Mayıs 2018 ile Temmuz 2020 arasında İngiltere veri koruma yasasını ihlal ettiğini gösteriyor.
Temmuz ayında, ABD Senatosu Ticaret Komitesi, TikTok ve Snapchat (SNAP.N) gibi şirketler tarafından izinsiz olarak çocuklara özel çevrimiçi gizlilik koruması ve çocuklara yönelik hedefli reklamların yasaklanması yaşını yükseltecek bir önlemi onaylamak için oy kullanmıştı.
Geçen yıl, Hollanda Veri Koruma Kurumu, küçük çocukların mahremiyetini ihlal ettiği ve bilgilerini Hollandaca sunmadığı için TikTok'a 750.000 euro (723.371 $) para cezası vemiş, TikTok bu cezaya da itiraz etmişti.
Yıllar boyunca, TikTok, Facebook ve Google gibi Amerikan firmalarına odaklanan odağın çoğuyla düzenleyicilerin dikkatini büyük ölçüde çekti. Bununla birlikte, şimdi çevrimiçi olarak göz küresi savaşında hesaba katılması gereken bir güç olan şirket, yüksek siyasi incelemeye tabi tutuluyor. Batılı yetkililer, platformun Pekin'e Çinli olmayan kullanıcıları gözetlemesine izin veren bir arka kapı sağladığından endişe ediyor. ABD lideri olarak çalkantılı görevi sona ermeden önce, eski Başkan Donald Trump, TikTok'un ABD bölümünü elden çıkarmaya zorlamaya çalışmıştı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...