Türk Telekom’un Girişimlere Desteği Sürüyor
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte, Türk Telekom Ventures PİLOT girişim hızlandırma programının 12. dönemine seçilen 10 yenilikçi girişim, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ile buluştu. Girişimcilik ekosisteminin büyümesine uzun yıllardır destek veren Türk Telekom, yarının teknolojilerini bugünden geliştirmeyi hedefleyen girişimlere finansal ve stratejik destekler sunuyor. Böylece Türkiye’nin teknoloji üretimi ve ihracatına katkıda bulunarak ülkeyi dijital alanda lider bir konuma taşımayı amaçlıyor.
Türk Telekom’un Stratejik Destekleri ile Girişimler Dünya Sahnesinde
Türk Telekom, girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlamak amacıyla uluslararası iş birlikleri yapma, global yatırımcılardan yatırım alma fırsatları gibi geniş kapsamlı destekler sunuyor. Bu kapsamda PİLOT girişim hızlandırma programının 12. döneminde seçilen girişimler, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bir etkinlikte buluştu. Önal, Türk Telekom’un bu alandaki vizyonunu şu sözlerle ifade etti:
"Türk Telekom olarak, 10 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlama motivasyonu ile teknolojinin geleceğine yönelik çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Teknolojide dışa bağımlılığı azaltacak her tür çalışmayı milli görev olarak görüyoruz. Yerli sosyal medya platformları geliştiriyor, teknolojiyi faydaya dönüştürecek sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyoruz. Bu yaklaşımla; geleceğimiz için fark yaratacak ve ülkemizi dünyada teknoloji alanında öne çıkaracak inovatif girişimlere destek vermeye devam ediyoruz."
Türk Telekom Ventures PİLOT Programı ile 32 Milyon TL Destek
Türk Telekom Ventures, PİLOT girişim hızlandırma programı kapsamında bugüne kadar girişimlere 32 milyon TL’lik nakit destek sağladı. Önal, program kapsamında desteklenen girişimlerin portföy değerinin 190 milyon doları bulduğunu belirterek, girişimcilik ekosisteminin Türkiye ekonomisindeki önemini vurguladı. Önal ayrıca, program sonunda girişimlere 150 bin TL nakit desteği, 30 bin USD yatırım desteği ve Stanford Üniversitesi’nde özel bir girişimcilik programına katılma fırsatı sunulduğunu belirtti. Türk Telekom’un girişimlere sunduğu bu kapsamlı destekler, ülkenin teknolojik geleceğine yapılan önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor.
Türk Telekom’un Girişimlere Yönelik Vizyonu
Önal, konuşmasında Türk Telekom’un yerli teknolojiler geliştirme ve sosyal sorumluluk projeleri yürütme konusundaki kararlılığını da vurguladı. Özellikle, Türk Telekom tarafından geliştirilen yerli sosyal medya platformu Yaay ve az gören çocukların eğitimine destek veren TahtApp uygulaması, şirketin teknolojiyi toplumsal faydaya dönüştürme vizyonunun somut örnekleri olarak öne çıkıyor. Önal, bu projeler hakkında şunları söyledi:
"Tüm faaliyet alanlarımızda yerli iş birliklerini ön plana alıyor, yerli ürünlerin geliştirilmesine ve kullanılmasına liderlik ediyoruz. Türk Telekom çatısı altında hayata geçirdiğimiz yerli sosyal medya platformumuz Yaay, kullanıcılara farklı deneyimler sunuyor. Yaay platformumuzun şu an 2 milyona yakın kullanıcısı var. Kurumumuz teknoloji birikimini yaşamın her alanına aktararak değer yaratmaya odaklanan bir kültüre sahip. Bu anlayışımız ile teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürecek çalışmalar gerçekleştiriyor, geleceği yeni nesil teknolojilerle şekillendiriyoruz."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...