Talent- tech girişimi olan UP School; Boğaz Ventures ve Arya Women Investment platformundan ilk yatırımını aldı. Bu girişim, teknolojiye yönelik açmış olduğu eğitim programlarıyla öne çıkıyor. Kadın yazılımcılar yetiştiren program aynı zamanda doğru adayı ve pozisyon eşleştirmesi yaparak şirketlerin yeni yetenekler kazanmasını sağlıyor.
YGA girişimi, Arya Retreat 2021’de çalışmalarına dair sunum yapan 5 girişim içinde yer aldı. Yetenek teknolojisi girişimi olarak isimlendirebileceğimiz UP School, ilk katıldığı yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Yatırım, Arya Women Investment platform liderliğinde gerçekleşti. Yatırımın finans değeri hakkında kamuoyuna bilgi verilmedi.
YGA girişiminin yatırım aldığı tura; melek yatırımcılar Erdal Durukan, Melih Ödemiş ile Boğaziçi Ventures katıldı.
İlginizi Çekebilir: Dijital Banka Zopa, 92 Milyon Dolar Yatırım Aldı
UP School Yapay Zeka Teknolojileriyle Platformu Genişletecek
UP School aldığı yatırımla yapay zeka, veri analizi ve makine öğrenimiyle teknolojileriyle platformunu genişletmeyi planlıyor. İşe doğru kişinin seçilmesini sağlayan platform geliştirecek. Melike Aydın ve Mina İlköz tarafından kurulan şirket, kadın girişimcilere yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Kadınların iş yaşamında fırsat eşitliği yakalaması noktasında önemli çalışmalara imza atıyorlar. Teknoloji eğitimleriyle kadın yazılımcıların olanak tanıyan bir platform olduğunu söyleyebiliriz.
Klasik meslek eğitimlerinden ziyade global anlamda hem pratik hem de yoğun mesleki yetkinliğin ön planda programlar hazırlıyorlar. Böylelikle eğitimlerden mezun olan kişilerin istihdam ettikleri şirketlere değer katması sağlanıyor.
Eğitim programları, kurumun kuruluşundan bugüne kadar toplam 10 binin üzerinde başvuru aldı. Eğitimlerin %90’ından fazlası tamamlanmış durumda diyebiliriz. Birebir mentorluk ve topluluk odaklı öğrenme sistemiyle teknolojinin yanında özgüveni dayalıda eğitimler sunuluyor.
UP School, kadınların birçok açıdan gelişmesini sağlıyor. Duygusal dayanıklılık, grup çalışması, yaratıcı problem çözme, etkili iletişim, zaman, eleştirel düşünce, enerji yönetimi gibi pek çok konuda kadınlar kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Aynı zamanda UP School programı kapsamında katılımcılar; Hollanda, Silikon Vadisi, Almanya ve İngiltere merkezli teknoloji şirketlerinde istihdam eden mentorlarla mülakatlara katılıp iş görüşmesi yapabiliyorlar. Eğitimlerden mezun olanların %70’i teknoloji alanında istihdam etmeye başlıyor. YGA girişimi; Solana Foundation ve Google Developers’ le işbirliği sağlayarak eğitim katılımcılarına Web3, derin öğrenme gibi alanlarda da eğitimler sunuyor. Teknoloji başta olmak üzere günümüze kadar perakende, fintech, e-ticaret, otomotiv ve bankacılık gibi alanlardaki yeteneklere istihdam olanağı sunuldu. Bunların yanı sıra katılımcılar; web yazılım geliştirme, robotik süreç otomasyonu, blok zincir yazılım geliştirme gibi birçok konuda da bilgi edindiler. UP Schol, Avrupa’daki teknolojik çalışmaları takip ederek ona göre yeni yetenekler geliştirmeyi sürdürecek.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...