Üretken Yapay zeka (AI), liderlere ve ekiplerine stratejik ve anında veri odaklı kararlar alma ve etkili eylemde bulunma konusunda yardımcı olmada çok önemli bir rol oynayabilir. Araştırmalar, pazarlamada üretken yapay zekanın benimsenmesinin, üretken yapay zekanın kendilerine yılda bir aydan fazla tasarruf sağlayabileceğini tahmin eden pazarlamacılar ile umut verici üretkenlik kazanımları ortaya çıkardığını ve daha anlamlı işler için yer açtığını göstermiştir. Bazı tahminler, yapay zekanın ortalama iş gününün %40'ını otomatikleştirme potansiyeline sahip olduğunu tahmin ediyor.
Üretken yapay zekanın ekonomik potansiyel etkisine ilişkin McKinsey'in son raporu , bir sonraki üretkenlik sınırının ne olabileceğine işaret ediyor. Rapor, teknolojinin belirli iş zorluklarını bir veya daha fazla ölçülebilir sonuç üretecek şekilde ele alabileceği 63 kullanım durumunu inceleyerek 16 iş fonksiyonunu değerlendirdi.
İlginizi çekebilir: Yapay Zeka ile Atıklar Nasıl Azaltılır?
Üretken Yapay Zeka Tahminleri
Üretken yapay zekanın etkisine ilişkin McKinsey raporundaki önemli tahminlerden bazıları şunlardır:
Yapay Zeka'nın Geleceği
İş işlevine göre yapay zekanın değer potansiyeli değişiklik gösterecektir. McKinsey'nin 16 iş fonksiyonuna ilişkin analizi, yapay zeka kullanım örneklerinden elde edilen toplam yıllık değerin yaklaşık %75'ini oluşturabilecek yalnızca dört müşteri operasyonu, pazarlama ve satış, yazılım mühendisliği ve araştırma ve geliştirme belirledi.
McKinsey raporundan çıkarılabilecek en önemli çıkarım şudur: "Üretici yapay zekanın belirli kullanım durumlarında sunabileceği potansiyel değere ek olarak, teknoloji, dahili bilgi yönetimi sistemlerinde devrim yaratarak tüm bir kuruluşta değer sağlayabilir."
Üretken yapay zekanın iş fonksiyonlarına göre etkisi farklılık gösteriyor. Ancak rapor çok ikna edici özel örneklere dikkat çekiyor. Bunlar: üretken yapay zeka, satış üretkenliğini mevcut küresel satış harcamalarının %3-5'i kadar artırabilir. 63 kullanım senaryosunda, üretken yapay zeka, endüstriler genelinde 2,6 trilyon ila 4,4 trilyon dolar değer üretme potansiyeline sahiptir.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...