"Küresel paylaşımlı ofis alanı girişi WeWork, 47 milyar dolarlık bir değerlemeyi geride bıraktıktan sonra iflas başvurusunda bulundu. New Jersey federal mahkemesine sunulan dilekçede, WeWork 18.6 milyar dolarlık borcunu listeleyerek "Chapter 11" iflas koruması talebinde bulundu.
Chapter 11 iflas, ABD yasalarına göre "yeniden yapılanma" anlamına geliyor. Bir şirketin iflas durumunu regülatörlere bildirip aynı zamanda günlük operasyonlarına devam ederek yatırımcılarına ve borç verenlere borçlarını ödemek için bir zaman tanıması da deniyor.
İlginizi Çekebilir: Hamdi Ulukaya Girişimi-Startup Destek Programı Başvuru Dönemi Devam Ediyor
İşte WeWork'ü İflasa İten Sebepler
WeWork, SoftBank, BlackRock ve Goldman Sachs gibi büyük yatırımcılar arasında yer alıyordu ve en yüksek noktasında 22 milyar dolar gelir ve 47 milyar dolarlık bir değerlemeye sahipti. Ancak son zamanlarda değerlemesi 121 milyon dolara düştü ve iflas başvurusunun gündemde olduğu uzun süredir konuşuluyordu.
WeWork'ün iflas başvurusu, sadece Amerika ve Kanada'daki konumları için geçerli olacak ve diğer ülkelerdeki şubeleri bundan etkilenmeyecek. Hindistan'daki şubeleri Embassy Group tarafından büyük ölçüde işletilen WeWork, bu nedenle Hindistan biriminin iflastan büyük ölçüde etkilenmediğini açıkladı. Hindistan birimi hala karlı bir şekilde faaliyet göstermekte ve dış sermayeye ihtiyaç duymamaktadır.
WeWork, agresif büyüme ve küresel genişleme politikalarının sonucu olarak birçok mülkü düşük performansla elinde bulunduruyor. Şu anda 39'dan fazla ülkede 777 lokasyonda faaliyet gösteriyorlar.
WeWork, iflas başvurusu sırasında, kira reddi planı dahil olmak üzere şirketin geleceğini şekillendirecek bir dizi stratejiyi açıkladı. Şirket, faaliyet dışı olan ve etkilenen üyelere önceden bildirimde bulunulan belirli lokasyonların kiralamalarını reddetme hakkı talep etti.
WeWork'ün kurucu ortağı ve eski CEO'su Adam Neumann, iflas başvurusunu bir "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi ve WeWork'ün daha önceki başarılarına dikkat çekti. Neumann, doğru strateji ve ekip ile şirketin yeniden yapılanmasının başarılı olacağına inandığını ifade etti. Neumann, 2019'da yönetime ilişkin endişeler nedeniyle şirketten ayrılmıştı.
Şirketin mevcut CEO'su David Tolley ise WeWork'ün esnek çalışma alanlarında liderliğini sürdürmek için sermaye yapısını güçlendirmeyi ve topluluğu desteklemeyi amaçladıklarını söyledi. WeWork, bu süreci hızlandırmak ve finansal paydaşlarına destek sağlamak için Yeniden Yapılanma Destek Anlaşması aracılığıyla çalışmaya kararlıdır."
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...