ABD, Houston dışındaki bir banliyöde bulunan The Woodlands College Park Lisesi'ndeki bir son sınıf öğrencisi, intihar riski belirtileri için metni taramak üzere yapay zeka kullanan bir uygulama tasarladı. Evet, Siddhu Pachipala, modası geçmiş teşhis yöntemlerinin yerine kullanılabileceğine inanıyor.
Pachipala'nın SuiSensor adlı uygulaması için sağlam bilimsel ilkelere dayandığı aktarılıyor. Algoritmasının temelini oluşturmak için yetişkinlerin günlük girişlerine dayanan bir tıbbi çalışmadan örnek verileri kullanıldı. Detaylar haberimizde.
İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka ve Deepfake Dolandırıcılığı, Mağdurlardan Milyonlarca Dolar Çalmaya Devam Ediyor
Uzmanlara Göre, Yapay Zeka Umut Vaat Ediyor
SuiSensor: Gerçek Zamanlı Yeni, Düşük Maliyetli Bir Makine Öğrenimi Sistemi
Şimdi, uygulamasının intihar riskini yüzde 98 doğrulukla tahmin ettiğini ve hatta yerel klinisyenlerden oluşan bir iletişim listesi oluşturduğu belirtiliyor. Uzmanlar şimdiden geliştirmede umut vaat ediyor.
"Makine öğrenimi daha iyi olmamıza yardımcı oluyor. Harvard Üniversitesi'nde genç insanlarda kendine zarar verme üzerine çalışan psikoloji profesörü Matt Nock, "Gittikçe daha fazla veri elde ettikçe, sistemi iyileştirebiliyoruz" ifadesinde bulundu.
Lise öğrencisi, daha fazla tanınmak için icadını 81 yıllık bir ulusal bilim ve matematik yarışması olan Regeneron Science Talent Search'e dahil etti.
Yargıçlar, "Çalışmaları, bir bireyin yazılarındaki anlam bilimin psikolojik sağlıkları ve intihar riskleri ile ilişkili olabileceğini öne sürüyor" dedi. Sonuç olarak, oldukça başarılı olduğu aktarılıyor. Yarışmada genel olarak dokuzuncu oldu ve 50.000 dolarlık bir ödül kazandı.
Pachipala artık intiharı önleme yaklaşımımızda devrim yapma zamanının geldiğini vurguluyor. NPR'ye "Bunu yeterince yapmadığımızı düşünüyorum: intihar müdahalesini inovasyon perspektifinden ele almaya çalışıyoruz" dedi. "Uzun süredir statükoya bağlı kaldığımızı düşünüyorum." ifadelerinde kullandı.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...