Haftalık olarak hazırladığımız Türkiye merkezli girişimlere ait yatırım haberlerinden oluşan detaylı rapora yazının devamından ulaşabilirsiniz.
Yerli Girişim MaestroHub, 505 Bin Euro Yatırım Aldı
MaestroHub, şirketler için altyapı ve veri yönetimi platformu sunuyor. Edinilen bilgiye göre yerli girişim, tohum öncesi yatırım turunda 505 bin euro yatırım aldı.
Ocak 2023’te Yasin Tunçer, Barış Velioğlu, Aras Yiğit Çakmak, Fevzi Murat Solmaz ve Ongun Demirler tarafından kuruldu. Şu anda da 16 farklı müşterisine hizmet veriyor.
Girişim, yatırım turu sonrası açıklama yaptı. “Üreticilerin endüstriyel veri yönetiminde ihtiyaç duyduğu tek altyapı haline gelmek istiyoruz. Bunun için hem anlık hem de tarihsel veriden optimizasyon fırsatları sağlatacak geliştirmeler devreye alacağız. Bu geliştirmeler sonrası tedarik zincirindeki tüm paydaşları birbirine bağlayacak bir platforma dönüşmek istiyoruz. Büyüme anlamında Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD pazarlarına odaklanmış durumdayız. Türkiye’de elde ettiğimiz başarıyı bu pazarlarda da tekrarlayarak küreselleşme yolculuğumuzu hızlandırmak istiyoruz.”
Girişimin, BT ve OT verilerini birbirine bağlayarak akıllı bir veri katmanı oluşturduğunu belirtelim. Gerçek zamanlı da otomatik bağlamsallaştırma yaparak verileri temizlemeyi otomatikleştiriyor.
CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul, Fazla İşbirliğiyle Gıda Atıklarını Takip Ediyor
Turizm sektöründe uzun yıllardır edindiği tecrübe ile hizmet veren CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul, Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi olan Fazla ile yaptığı işbirliği kapsamında Akıllı Tartı Sistemi ileIzaka Terrace restoranda gıda atıklarını takip ediyor ve atık oluşumunu önleyebilmek için aksiyon alıyor.
İsrafla ve israf kaynaklı karbon salınımıyla mücadele etmek için teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren Fazla ve küresel bir marka olarak sürdürülebilir yaşam odaklı, yenilikçi ve lüks hizmet anlayışını benimseyen CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul geliştirdikleri işbirliği ile şehir otelciliği sektöründe sürdürülebilirlik konusunda örnek teşkil edecek bir projeye imza attı. CVK Park Bosphorus Hotel’in Izaka Terrace restoranında başlatılan proje kapsamında Akıllı Tartı Sistemi ile üretim ve misafirlerden dönen gıda atıklarının ölçümü yapılıyor.
Ölçümlerin düzenli takibi ile hem atıkların kaynağında azaltması hem de misafirlerin memnuniyetinin arttırılması hedefleniyor. “Sürdürülebilirliği sosyal sorumluluktan çok kurumsal bir zorunluluk olarak görüyoruz.” Gerçekleşen iş birliği hakkında bilgi veren CVK Park Bosphorus Hotel Genel Müdürü Murat Arslan; “CVK Park Bosphorus Hotel olarak “RESPECT” adını verdiğimiz sürdürülebilirlik programımız kapsamında ‘Future Starts Today’ mottosuyla hareket ediyor ve sürdürülebilirliği sosyal sorumluluktan çok kurumsal bir zorunluluk olarak görüyoruz.
Tüpraş Ventures, AISField’a Yatırımıyla Yenilikçi Adımlar Atıyor
Tüpraş Ventures, robotik teknolojiler geliştiren AIS Field’a yatırım yaptı! Tüpraş’ın girişim sermayesi şirketi olan Tüpraş Ventures için belirtelim. Tüpraş’ın sürdürülebilir rafinaj iş alanını emniyet ve operasyonel mükemmeliyet odağında destekleyecek yenilikçi adımlar atıyor. Bu kapsamda Tüpraş Ventures, robotik teknolojiler alanında faaliyet gösteren AIS Field girişimine yatırım yaptı.
Bu noktada şunu da belirtmekte fayda var. Tüpraş Ventures, enerji sektöründe stratejik iş birlikleri oluşturma ve dijitalleşmeye destek olma amacıyla gelecek vaat eden başarılı girişimleri destekliyor. Robotik teknolojiler alanındaki ilk yatırımını da yaptı. Evet,ilk yatırımını robotik muayene ve veri yönetimi alanında faaliyet gösteren, Ankara’da yerleşik girişim şirketi olan AIS Field ile gerçekleştirdi.
Tüpraş Ventures,Tüpraş’ın yenilikçi robotik ürün portföyünün genişletilmesi amacıyla yatırım yaptı.Önümüzdeki dönemde de bu alanda yeni yatırımlar yapacağı iş ortaklıklarına odaklanmayı sürdüreceği belirtiliyor.
AIS Field hakkında ne biliyoruz? Tahribatsız muayene alanında robotik teknolojiler, otomasyon ve ileri yazılım çözümlerine odaklandığını belirtelim. Şirket, geliştirdiği robotik teknolojiler ve yazılımlar ile enerji üretim tesisleri ve santralleri, depolama tesisleri, petrol, akaryakıt, doğalgaz, savunma gibi çeşitli endüstriyel sektörlerde tahribatsız muayene çözümleri ve sistemleri ile hizmet veriyor. RUVI OilDiver robotu, Tüpraş’ın müşteri kuruluş olarak yer aldığı TÜBİTAK Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme programı altında yürütülen Ar-Ge projesiyle geliştirildi. Robotun, akaryakıt tanklarının içi doluyken de taban kontrolünü ve bakımını sağladığını belirtelim.
Ziraat Katılım Bankası, KiviERP Projesine Yatırım Yaptı!
KiviERP, “Fikri Yazılıma Dönüştürmek” sloganıyla yola çıkan teknoloji ve yazılım sektörünün öncü projelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye’nin aktif kitle fonlaması platformlarından biri olan fonangels.com üzerinden geçtiğimiz yılın ekim ayında kitle fonlama kampanyasına çıkmıştı.
500’e yakın yatırımcısı ile birlikte tamamlanan projenin başarılı fonlanmasının ardından bir güzel haber de Ziraat Katılım’dan geldi. Ziraat Katılım, KiviERP’ye yaptığı yatırımla ekosisteme önemli bir katkıda bulunmuş oldu. Bu yatırım kitle fonlamadan çıkan girişimlere yapılan en büyük doğrudan kamu ortaklığı yatırımlarından biri olarak göze çarpıyor.
Ziraat Katılım’ın KiviERP projesine yatırımı, kurumsal finansal kuruluşlar ile gelecek vaat eden girişimler arasındaki işbirliğinin de yeni bir örneğini temsil ediyor. Kitle fonlaması kampanyası sonucunda öne çıkan ve kurumsal sorunları çözmek için kaliteli çözümler sunmak vaadiyle yola çıkan KiviERP, Ziraat Katılım’ın desteğiyle büyümesine ivme katacak.
Bu yatırım, yalnızca KiviERP için değil, aynı zamanda Türkiye’nin kitle fonlama yatırım sistemi için de bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Türkiye’nin önde gelen finansal kuruluşlarından biri olan Ziraat Katılım’ın güçlü yatırımının sonuçlanması, kitle fonlama sistemi için ilham verici bir başarı hikayesi olarak ön plana çıkıyor.
Bu adım, kitle fonlama sektörü ile finans kurumları arasındaki işbirlikleri için yeni bir vizyon belirlemeye yönelik ve Türkiye’nin yenilikçi girişimlerinin büyümesini daha da hızlandırmayı amaçlıyor.
Pocket Wifi Turkey, Yatırım Turuna Çıktı!
Global gezginlerin internete hızlı ve uygun fiyata ulaşmasını sağlayacak çözümler ile yola çıkan ve öncelikle Türkiye’ye gelen turistlerin internet ihtiyaçlarını çözmek için PocketWifiTurkey.com markası ile iki yıldır hizmet veren PWT Teknoloji A.Ş, fonangels kitle fonlama platformu üzerinden yatırım turuna çıktı. Hem Turizm sektörü girişimi hem de Telekomünikasyon sektörü girişimi özelliğine sahip olmasıyla öne çıkan Pocket Wifi Turkey, ilk üç günde 1.7 Milyon TL fonlandı.
Mevcutta turistlere Türkiye’nin her yerinde limitsiz şekilde kullanacakları aynı anda 10 tane cihaza kadar bağlantı sağlayabilecekleri taşınabilir modemler sunarak turistlerin keyifle sınırsız internetin tadını çıkarmasını sağlıyor. Bugüne kadar Türkiye’de 9 bin üzerinde müşteriye hizmet veren Pocket Wifi Turkey, servis sağlayıcısı olarak Turkcell’i tercih ediyor. Yatırım sonrası e-sim teknolojilerine ağırlık verecek PWT Teknoloji, “Pocket E-sim” markasıyla globalde hizmet verecek.
E-Spora Odaklanan Yerli Girişim Scoutli Yatırım Aldı
Yerli girişim Scoutli, spor takımları için veri analitiği, scouting ve fantezi ligi platformu olarak karşımıza çıkan bir girişimdir. Scoutli tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin, köprü yatırım turunda 26,93 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım aldığını belirtelim.
Yatırım turuna katılanlar:
Sercan Akkaş, Can Hiçbezmez, Mustafa Emre Gündüz, Kaan Karapınar, İrfan Ündevli, Gizem Nilay Tuna, Cem Büyükkaya, Fethi Ahmet Özbulut, Ali İlçi ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş ve Sertaç Özinal katıldı.
Girişim, 2021’de İzmir’de kuruldu. 12 ülkede de 46 farklı spor takımıyla birlikte çalışıyor. Scoutli, Yücel Arda Bayram, Güray Yavuz, Nazlı Özmen ve Umut Berk tarafından kuruldu. E-spor alanına odaklanan Scoutli, Computer Vision ve yapay zeka destekli analiz araçlarıyla espor takımların maç/oyuncu analiz süreçlerini yüzde 60 oranında kısaltmayı hedefliyor. Bu sene bitmeden de destek sağladığı oyun sayısını ise 5’e çıkarmayı hedeflediğini belirtelim.
Dijital Turist Rehberi GeziBilen, Yatırım Turunu Tamamladı!
GeziBilen, 7 Ağustos’ta Fonangels Kitle Fonlama Platformu üzerinden yatırım turuna başladı. Bu sürede geçen 39 gün içinde 440 yatırımcıdan 2 milyon yatırım toplamayı başardı. 20 milyon TL değerlemeye ulaşan şirket yatırımcıların dikkatini çekerek Türkiye’nin 55 ilinden destek gördü.
Yatırım turunun tamamlanmasına ilişkin açıklamalarda bulunan şirketin Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Samet ÖZDEMİR şunları söyledi: “GeziBilen’in geleceğe emin adımlarla yürümesi için önemli bir eşiği aştık. 2019 yılının ikinci yarısından bugüne tamamen kendi öz sermayemiz ile GeziBilen markasını oluşturduk ve büyüttük. Anca artık hızlı bir büyüme hedefimiz kapsamında yatırım turunda almış olduğumuz maddi desteği ve yatırımcılarımızın şirkete verdiği manevi gücü arkamızda hissederek planladığımız işleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”
Hedeflerinin özellikle yurt dışı olduğunu ifade eden ÖZDEMİR sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye ve Avrupa’daki turizm potansiyelinin farkındayız. Gücümüzün ve yapabileceklerimizin de farkındayız. Dijital dönüşüme inanıyor ve buna inanan bir ekiple çalışıyoruz. Bugün ülkemize yılda 50 milyondan fazla yabancı turist geliyor, bu rakam Avrupa’da 500 milyona ulaşıyor. Gerçekten büyük bir pazar ve ülkelerin önemli gelir kaynaklarının başında yer alıyor.
Bu habere henüz yorum yazılmamış, haydi ilk yorumu siz bırakın!...